Menu
EUR
Keuzehulp: welke waskom moet ik kiezen?

Keuzehulp: welke waskom moet ik kiezen?

Waskommen zijn een stijlvolle toevoeging voor iedere badkamer en zorgen voor een unieke beleving. Ze voorzien de badkamer van een exotische uitstraling en halen een ware hotel en wellness beleving in huis. Waskommen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, formaten, materialen en in een verscheidenheid aan kleuren. Ben jij op zoek naar een nieuwe waskom voor jouw badkamermeubel, maar weet je niet waar je moet beginnen? Lees dan dit artikel voor de nodige tips en advies!


De vorm van een waskom

De vorm van een waskom kan een grote rol spelen in het maken van een keuze. De vorm bepaald mede de uitstraling van het complete meubel en moet daarom goed overwogen worden. Waskommen komen in verschillende vormen: ronde, vierkante, ovale waskommen, het is allemaal mogelijk. Waskommen bieden dankzij hun unieke karakteristieken de mogelijkheid om een perfecte combinatie te creëren, passend bij verschillende interieurstijlen. Zo hebben ronde waskommen een tijdloos en moderne karakter. Ze brengen een gevoel van zachtheid en ogen aangenaam in een badkamer. Het is een goede keuze voor liefhebbers van organische vormen en zorgen voor een ontspannen sfeer. Vierkante waskommen hebben daarentegen een strakke en eigentijdse uitstraling. Ze passen goed bij moderne en minimalistische badkamers. Een vierkante waskom draagt bij aan een strakke afwerking van jouw badkamermeubel en zorgt voor een opvallend designelement.

[products=blog_waskom_1]

[products=blog_waskom_2]


De kleur van een waskom

Naast de vorm is het ook belangrijk om stil te staan bij de kleur van jouw nieuwe waskom. Waskommen zijn nou eenmaal verkrijgbaar in een verscheidenheid aan kleuren - van hoogglans wit tot mat grijs. Sommige kleuren krijgen de voorkeur vanwege hun populariteit, bijvoorbeeld mat zwart en mat wit. Deze twee kleuren krijgen doorgaans vaker de voorkeur dan andere kleuren, omdat deze gemakkelijk te combineren zijn. Ze zorgen voor een mooie kleurenbalans en zijn een gepaste aanvulling op de rest van het interieur. Ze brengen diepte en contrast in de badkamer en kunnen gemakkelijk gecombineerd worden met verschillende soorten kleurenschema's. Volg jij deze trend of ben jij iemand die liever een statement maakt? 


Het materiaal van een waskom

Je raadt het al: naast verschillende vormen en kleuren zijn er waskommen die gemaakt zijn van verschillende materialen. De veelgebruikte materialen voor het maken van waskommen zijn keramiek, mineraalmarmer, natuursteen en solid surface. Ieder soort materiaal kent zijn eigen unieke eigenschappen. Het is daarom belangrijk om goed stil te staan bij het soort materiaal dat gebruikt is bij het maken van jouw nieuwe waskom.

Keramiek
Keramische waskommen komen erg vaak voor en zijn waarschijnlijk wel de meest gekozen soort waskommen. Waskommen gemaakt van keramiek staan bekend vanwege hun duurzaamheid en sterkte. Ze kennen een tijdloos ontwerp en zijn goed bestand tegen krassen. Keramische waskommen zijn gemakkelijk schoon te maken.

Mineraalmarmer
Een waskom gemaakt van mineraalmarmer heeft een luxe uitstraling. Ze worden voorzien van een gelcoating en zijn daarmee beter beschermd tegen schade. De gelcoating zorgt tevens ook voor een mooie glans.

Natuursteen
Natuursteen is een mineraal en wordt, zoals je waarschijnlijk al dacht, uit de natuur gehaald. Wat een waskom van natuursteen uniek maakt, is het feit dat géén exemplaar hetzelfde zal zijn. Ieder exemplaar is dus exclusief. Toch wel iets leuks om te hebben, vind je niet?

Solid surface
Last, but not least: solid surface. Solid surface waskommen hebben een matte afwerking. Solid surface is een biologisch gegoten steensoort van hoge kwaliteit. Solid surface waskommen worden vervaardigd uit een composiet van aluminiumtrihydraat met hars, wat zorgt voor het matte effect. Eventuele krassen zijn het beste weg te halen met schuurpapier en schuurcreme.


Wat wordt jouw keuze?

Het kiezen van een nieuwe waskom doe je dus niet zomaar. Het is een weloverwogen keuze, waarbij je rekening houdt met de verschillende mogelijkheden in vormen, kleuren en materiaal. De keuze wordt echter toch het meeste beïnvloed door een persoonlijke voorkeur en stijl. Logisch ook, want je wilt natuurlijk dat je tevreden bent met jouw aankoop, maar hou er toch rekening mee dat het zo kan zijn dat er beperkingen zullen zijn, bijvoorbeeld omdat een bepaalde vorm moeilijk te realiseren is voor een specifieke materiaal. Probeer desalniettemin de waskom te kiezen wat bij jou de meeste punten scoort.


Een waskom kopen bij TCS Sanitair

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Wij hebben een groot assortiment waskommen, verkrijgbaar in verschillende vormen, kleuren en materialen. Onze waskommen zijn betaalbaar en van goede kwaliteit. Verken het assortiment en kies de waskom uit die het beste bij jou past.


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte over onze laatste acties
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €249,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!