Menu
EUR
Douchecabine kopen? Hier moet jij op letten!

Douchecabine kopen? Hier moet jij op letten!

Volg deze tips bij het kopen van jouw douchecabine

Je wilt binnenkort een nieuwe douchecabine gaan kopen voor in jouw badkamer, maar weet je al wel precies wat voor soort douchecabine je in gedachte hebt? Weet je ook hoe groot de douchecabine moet zijn en welke eigenschappen de cabine moet hebben? De douchecabine is een belangrijk onderdeel van iedere badkamer. Een douchecabine is onder andere handig in het bieden van bescherming tegen spatten en lekkages, maar draagt ook bij aan de algehele uitstraling van de badkamer. Het kiezen van de juiste douchecabine kan echter een uitdagende taak zijn. Dit komt voornamelijk omdat er een brede scala aan opties beschikbaar zijn op de markt. In deze blog post helpen wij jou door middel van onze tips en advies graag bij het maken van de juiste keuze.


De grootte van de douchecabine

De afmetingen. De eerste en wellicht meest cruciale stap bij het kiezen van de juiste douchecabine is het bepalen van de afmetingen die je nodig zult hebben. Het is belangrijk om vóór het aanschaffen van jouw nieuwe douchecabine jouw badkamer alvast op te meten. Op deze manier kan jij straks makkelijk bepalen welke afmetingen de douchecabine mag hebben. Ben jij in het bezit van een kleine badkamer? Dan is het raadzaam om je ogen te laten vallen op een compacte douchecabine. Deze nemen niet te veel ruimte in beslag. Ben jij in het bezit van een ruime badkamer? Dan zou je in dat geval kunnen overwegen om een grotere douchecabine aan te schaffen. Dit biedt meer bewegingsruimte.


De vorm van de douchecabine

In jouw zoektocht naar een nieuwe douchecabine zul je er gauw achter komen dat het aanbod enorm is. Douchecabines zijn verkrijgbaar in verschillende vormen: van rechthoekige en vierkante douchecabines tot kwartronde en vijfhoekige modellen. Ga bij het kiezen van een nieuwe douchecabine uit bij de vorm die het beste past bij de badkamer. Er moet voldoende ruimte zijn om comfortabel te kunnen douchen. Een vierkante of rechthoekige douchecabine kan bijvoorbeeld ideaal zijn voor een badkamer met rechte hoeken, terwijl een kwartronde of vijfhoekige douchecabine beter geschikt is voor een badkamer met ronde hoeken.

[products=blog_douchecabine_1]


Een schuif-, zwaai- of vouwdeur?

Douchecabines zijn verkrijgbaar in verschillende soorten uitvoeringen. Dit geldt vanzelfsprekend ook voor de deuren. Douchecabines kunnen voorzien worden van bijvoorbeeld schuifdeuren, zwaaideuren en vouwdeuren. Het kiezen van het type deur dat het meest geschikt is voor jouw badkamer is uiterst belangrijk. Ga voor een schuifdeur wanneer je bijvoorbeeld in het bezit bent van een kleine badkamer. Aan de andere hand is een zwaaideur geschikt voor grotere badkamers waarbij je geniet van voldoende bewegingsruimte. Let wel goed op de draairichting van de deur. Je wilt natuurlijk niet dat deze straks tegen de badkamermeubel aanzwaait.


Wel of geen douchebak?

Waar valt de keuze op? Een douchecabine met of zonder douchebak? Een douchebak biedt een stevige ondergrond om op te staan tijdens het douchen. Aan de andere kant is het begrijpelijk dat een douchebak de rust in jouw badkamer kan wegnemen. Heb jij liever dat jij de uitstraling van jouw badkamer laat terugkomen in iedere plek? Maak dan de keuze om jouw douchecabine op de grond te monteren zonder het gebruik van een douchebak.


Hulp bij het uitkiezen van de juiste douchecabine

Kortom, het uitkiezen van een nieuwe douchecabine kan nogal een gedoe zijn. Heb jij ná het lezen van deze blogpost nog steeds geen idee welke douchecabine je moet uitkiezen? Neem in dat geval contact met ons op. Wij helpen je graag verder. Je bent uiteraard meer dan welkom om langs te komen in onze showroom.

Bekijk onze assortiment douchecabines.

 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte over onze laatste acties
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €249,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!