Menu
EUR

Pleister

2 Producten
Toon:

Wat is een op cementbasis Pleister?

Een op cementbasis pleister is een veelzijdig bouwmateriaal dat gebruikt wordt voor diverse toepassingen in de bouw en specifiek in het sanitair. Het is een mengsel van cement, zand en andere toevoegingen zoals bindmiddelen en hulpstoffen. Deze samenstelling zorgt voor een stevige en duurzame afwerking van wanden en vloeren.

Eigenschappen van op cementbasis Pleister

Op cementbasis pleister heeft verschillende eigenschappen die het geschikt maken voor specifieke doeleinden. Enkele belangrijke eigenschappen zijn:

 1. Waterdichtheid: Een van de voornaamste eigenschappen van op cementbasis pleister is dat het waterdicht is. Dit maakt het ideaal voor gebruik in vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens.

 2. Sterkte en duurzaamheid: Door de samenstelling van cement en zand is deze pleister sterk en duurzaam. Het biedt een solide basis voor tegels en andere afwerkingen.

 3. Hechting: Op cementbasis pleister hecht goed aan diverse ondergronden, zoals beton, metselwerk en gipsplaten. Dit zorgt voor een stabiele basis en voorkomt loslaten van de afwerking.

 4. Flexibiliteit: Dankzij de flexibiliteit van op cementbasis pleister is het geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen. Het kan worden toegepast op verschillende oppervlakken, zoals muren, vloeren en plafonds.

Hoe compactuna aanbrengen?

Compactuna is een waterdichte pleister op cementbasis die veel gebruikt wordt voor het waterdicht maken van wanden en vloeren. Het aanbrengen van Compactuna vereist enige kennis en nauwkeurigheid. Volg onderstaande stappen om Compactuna correct aan te brengen:

 1. Voorbereiding: Zorg ervoor dat de ondergrond schoon, droog en vrij van vuil is. Verwijder eventuele oude afwerklagen en maak het oppervlak egaal.

 2. Primer: Breng een geschikte primer aan op de ondergrond voordat je de Compactuna aanbrengt. Dit verbetert de hechting en zorgt voor een optimale waterdichtheid.

 3. Aanbrengen: Meng de Compactuna volgens de voorgeschreven verhoudingen met water. Gebruik een mortel emmer en mortel mixer om een homogene massa te verkrijgen. Breng de Compactuna aan met een pleisterspaan en zorg voor een gelijkmatige laagdikte.

 4. Uitharding: Laat de Compactuna voldoende drogen en uitharden volgens de instructies van de fabrikant. Dit kan variëren afhankelijk van de omgevingsomstandigheden.

Waar wordt waterdichte Pleister voor gebruikt?

Waterdichte pleister op cementbasis wordt gebruikt voor diverse toepassingen in het sanitair. Enkele veelvoorkomende toepassingen zijn:

 1. Badkamers: Waterdichte pleister wordt veel gebruikt in badkamers om de wanden en vloeren waterdicht te maken. Dit voorkomt lekkages en schade aan de onderliggende constructie.

 2. Douches: Voor doucheruimtes is waterdichte pleister essentieel om te voorkomen dat water doordringt in de omliggende wanden en vloeren. Het biedt bescherming tegen vocht en schimmelvorming.

 3. Keukens: In keukens waar veel met water wordt gewerkt, zoals bij de gootsteen en het aanrecht, is waterdichte pleister noodzakelijk. Het beschermt de achterliggende muren en voorkomt schade.

 4. Zwembaden: Waterdichte pleister wordt ook gebruikt bij de bouw en renovatie van zwembaden om te zorgen dat er geen water door de wanden sijpelt.

Wat is het verschil tussen mortel en cement?

Hoewel mortel en cement beide bouwmaterialen zijn, hebben ze verschillende samenstellingen en toepassingen. Het belangrijkste verschil tussen mortel en cement is:

 • Cement: Cement is een bindmiddel dat gebruikt wordt om beton, metselspecie en mortel te maken. Het bestaat hoofdzakelijk uit gemalen kalksteen, klei en andere mineralen. Cement wordt gemengd met zand en water om mortel te vormen.

 • Mortel: Mortel is een mengsel van cement, zand en water. Het wordt gebruikt om stenen, tegels en andere bouwmaterialen aan elkaar te hechten. Mortel heeft verschillende samenstellingen en sterktes, afhankelijk van de specifieke toepassing.

Hoelang moet putzuna drogen?

De droogtijd van putzuna, een soort mortel voor stukadoorswerk, kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de samenstelling van de mortel en de omgevingsomstandigheden. Over het algemeen moet putzuna voldoende tijd krijgen om te drogen en uit te harden.

Gemiddeld genomen duurt het drogen van putzuna ongeveer 24 tot 48 uur. Het is echter belangrijk om de specifieke instructies van de fabrikant te volgen, aangezien de droogtijd per product kan verschillen. Zorg ervoor dat de ruimte goed geventileerd is tijdens het drogen en vermijd overmatige vochtigheid, omdat dit de droogtijd kan vertragen.

Hoe gebruik je een Waterdicht pleister op cementbasis?

Een waterdicht pleister op cementbasis kan op verschillende manieren worden gebruikt voor een duurzame en waterbestendige afwerking. Volg deze stappen om een waterdicht pleister op cementbasis te gebruiken:

 1. Voorbereiding: Zorg ervoor dat de ondergrond schoon, droog en vrij van vuil is. Verwijder eventuele oude afwerklagen en maak het oppervlak egaal.

 2. Primer: Breng een geschikte primer aan op de ondergrond voordat je het waterdichte pleister aanbrengt. Dit verbetert de hechting en zorgt voor een optimale waterdichtheid.

 3. Mengen: Meng het waterdichte pleister met water volgens de voorgeschreven verhoudingen. Gebruik een mortel emmer en mortel mixer om een homogene massa te verkrijgen.

 4. Aanbrengen: Breng het waterdichte pleister aan met een pleisterspaan. Zorg ervoor dat de laag gelijkmatig en voldoende dik is om een goede waterdichtheid te garanderen.

 5. Uitharding: Laat het waterdichte pleister voldoende drogen en uitharden volgens de instructies van de fabrikant. Dit kan variëren afhankelijk van de omgevingsomstandigheden.

Nu je bekend bent met de toepassingen en gebruik van waterdichte pleister op cementbasis, kun je de juiste keuze maken voor jouw bouwproject.

Kwaliteitsproducten voor sanitair bij TCS-Sanitair.nl

Bij TCS-Sanitair.nl bieden wij een uitgebreid assortiment kwaliteitsproducten voor sanitair, waaronder pleisters, mortels, speci lijm, mortel emmers, mortel mixers en meer. Onze producten zijn zorgvuldig geselecteerd om aan de behoeften van professionals en doe-het-zelvers te voldoen.

Bekijk ons assortiment van pleisters en mortels

Bij TCS-Sanitair.nl hebben we een ruim assortiment pleisters en mortels die geschikt zijn voor diverse toepassingen, zoals metselen, tegelen, voegen en stukadoren. Onze producten zijn van hoge kwaliteit en bieden de duurzaamheid en prestaties die je nodig hebt voor jouw bouwprojecten.

Bekijk ons assortiment en ontdek de mogelijkheden die wij bieden voor jouw sanitairprojecten.

Bij TCS-Sanitair.nl streven we ernaar om onze klanten de best mogelijke service te bieden. Onze experts staan klaar om je vakkundig advies te geven en te helpen bij het kiezen van de juiste producten voor jouw specifieke project.

Daarnaast zorgen we voor een snelle levering van jouw bestelling, zodat je snel aan de slag kunt met jouw sanitairproject.

Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €249,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »